Vuoden näyttelykoira

Vuoden näyttelykoirakisan säännöt

1§ Kilpailuaika on kalenterivuosi.

2§ Kilpailu on avoin kaikille SAJ:n alaisille roduille, joiden omistaja on Satakunnan Ajokoiramiehet ry:n jäsen. Jäsenmaksu kuluvalta vuodelta on oltava maksettuna ja koiran sijoituspaikka on oltava Satakunnan kennelpiirin alueella.

3§ Kilpailupisteitä ansaitaan erillisen taulukon mukaan.

4§ Kilpailussa huomioidaan viisi parasta näyttelytulosta Suomessa ja ulkomailla järjestettävistä virallisista näyttelyistä. Näyttelyn tyypillä (KV, KR, R, E) ei ole merkitystä. Kilpailun voittaa koira, jolla on kilpailun päättyessä eniten pisteitä. Tasatilanteessa kilpailun voittaa koira, jolla on vähiten huomioituja näyttelyitä. Mikäli koirat ovat edelleen tasapisteissä, voittaa koira, jolla on enemmän ROP-palkintoja.

5§ Kilpailussa huomioitavat näyttelytulokset kuluneelta vuodelta tulee ilmoittaa Satakunnan Ajokoiramiehet ry:lle viimeistään 31.12. Kilpailuun ilmoittautuminen on koiranomistajan vastuulla. Lopulliset pisteet julkaistaan vuosittain 15.2. mennessä yhdistyksen kotisivuilla ja palkinnot jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa.

6§ Pistetaulukossa mainittu ”erkkarilisä” lasketaan erikoisnäyttelyiden ROP/VSP- koirille. MVA/KANS MVA-lisän saa kuluneen vuoden aikana valioitunut koira.

7§ Kilpailussa palkitaan parhaiten näyttelyissä menestynyt koira.

Sijoitus Pisteet Sijoitus Pisteet
SA 2 RYP-sijoitus 1 12
PU/PN-sijoitus 1 6 2 10
2 5 3 8
3 4 4 6
4 3 BIS-sijoitus 1 18
SERT 4 2 16
CACIB 6 3 14
VSP 4 4 12
ROP 6 MVA 5
Erkkarilisä 5 KANS MVA 10