Vuoden Tuomari -kilpailun säännöt


Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus on kaikilla Satakunnan Ajokoiramiesten jäsenillä.

Titteli ja kiertopalkinto

Kilpailussa kilpaillaan Vuoden tuomari -tittelistä ja kiertopalkinnosta. Kiertopalkinto on ns. ikuisesti kiertävä.

Kilpailukausi

Kilpailuaika on 1.3. - 28.2. (29.2.)

Pisteiden kertyminen

Pisteitä saa ajokokeiden tai ketunajokokeiden toimitsija- ja tuomaritehtävistä, sekä koulutustilaisuuksista. Tällaisia tehtäviä ovat muun muassa toiminta kokeen palkinto- tai ylituomarina, kokeen sihteerinä, osallistuminen tuomari- tai ylituomarikoulutukseen ja osallistuminen koetoimitsijakoulutukseen. Pisteitä kertyy yksi piste per koe tai koulutustilaisuus.

Sijoitusten määräytyminen

Vuoden tuomari -tittelin ja kiertopalkinnon saa henkilö, jolla on korkein yhteenlaskettu pistemäärä. Tasatuloksissa voittaa henkilö, jolla on eniten päiviä palkintotuomarina. Jos eroa ei edelleenkään synny, kaiverretaan palkintoon tasapisteissä olevien tiedot.

Palkinnon jako ja tulosten ilmoittaminen

Palkinto jaetaan Satakunnan Ajokoiramiesten vuosikokouksessa. Palkinnosta kilpailevan henkilön tulee ilmoittaa tietonsa kirjallisesti viimeistään 1.3. ajokokeen tai ketunajokokeen pöytäkirjantarkastajalle. Myöhemmin ilmoitettuja tuloksia ei huomioida.

Voittajan velvollisuudet

Voittaja vastaa kiertopalkinnon kaivertamisesta, kaivertamisesta aiheutuvista kustannuksista ja kiertopalkinnon toimittamisesta seuraavaan vuosikokoukseen. Kiertopalkintoon kaiverretaan vuosiluku, kiertopalkinnon saajan nimi ja kotikunta, sekä voittoon oikeuttava pistemäärä.

Sääntömuutokset

Muutokset tähän sääntöön hyväksyy Satakunnan Ajokoiramiesten hallitus.